Skip to main content

Najaarstrends: duurzame en moderne luxe met tribale roots

10 oktober 2023

Het modebeeld van dit najaar en aankomende winter staat deels in het teken van een terugkeer naar onze historische roots. De simpele en verrassend gesofisticeerde eenvoud die we zien in de kleding en ornamenten van veel natuurvolkeren, vormen namelijk een krachtige inspiratiebron voor een nieuwe vormentaal. “Prominente modemerken vertalen het ‘primitieve’ leven naar moderne en duurzame luxe die bol staat van de tribale invloeden”, aldus Truus de Wijs, eigenaar van Modehuis Pleunis.

Voorbeelden van die historische revival zijn inheemse en etnische referenties uit Afrikaanse, Meso-Amerikaanse en oude Europese culturen die vaak een mystiek of spiritueel karakter ademen. Natuurlijke pigmenten en kleurtonen die terugkomen in dit modebeeld variëren van subtiel tot intens. Sjaals en kettingen met mystieke of tribale symbolen en dye-effecten in schoenen, sjaals of tassen vormen, tezamen met robuuste armbanden, een passende aanvulling op de outfits.

Bent u benieuwd hoe deze trends terugkomen in onze actuele najaars- en wintercollectie? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)475 40 13 48 of modehuispleunis@hetnet.nl. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen in onze gezellige en ruim opgezette winkel in het centrum van Vlodrop.

𝐇𝐞𝐥𝐚𝐚𝐬 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐰𝐞𝐠𝐰𝐞𝐫𝐤𝐳𝐚𝐚𝐦𝐡𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐨𝐞𝐢𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐨𝐟 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢𝐤𝐛𝐚𝐚𝐫 𝐯𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝𝐢𝐧𝐠𝐚𝐧𝐠. 𝐔 𝐤𝐮𝐧𝐭 𝐯𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐚𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐊𝐚𝐬𝐭𝐞𝐞𝐥𝐰𝐞𝐠 𝐛𝐢𝐣 𝐨𝐧𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧. 𝐖𝐢𝐣 𝐦𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐠𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐮 𝐨𝐩𝐞𝐧!

#modehuispleunis #damesmode #herenmode